Citroenwater… hoe zit dit nu?

Allerlei artikelen op gezondheidssites beweren dat het drinken van citroenwater zorgt voor gewichtsverlies.

Is dit nu echt het wondermiddel waar men al zo lang naar zoekt of is het een fabel?

Als je gewicht wil verliezen zijn er een paar dingen erg belangrijk.

Kort samengevat is dit: 1. GEZONDER eten, 2.MINDER eten, 3.BEWEGEN.

Hoe simpel het ook klinkt, het is niet meer dan de waarheid. Dit geef ik ook mee aan de clienten die ik begeleid. Het geheel ligt gewoon zo simpel. Nu wil het niet zeggen dat het traject simpel verloopt. Onder begeleiding van een voedingscoach gaat zoiets op een rustige verantwoorde manier. Verder komen er ook andere dingen aan de orde. Hoe zit je psychisch in elkaar? Zijn er ander issues waar je tegenaan loopt? En kan ik je daarmee helpen? Een echt traject met kans van slagen duurt langer maar heeft blijvend resultaat. Hoe interessant en aantrekkelijk sommige opties ook lijken. Voor wat meer duidelijkheid licht ik nog even de citroenhype toe:

Wat doet citroenwater nu echt?… Het zorgt er voor dat je water naar citroen smaakt, niet meer en niet minder. Feit is dat het geen enkele gram vet gaat verbranden. Als je in plaats van je favoriete koffie met toeters en bellen en een toefje slagroom nu opeens citroenwater drinkt, tja …dan is het logisch dat je af gaat vallen. Je inname van je kcal is aanmerkelijk lager. Het is geen gevolg van het drinken van citroenwater.

Wel is bewezen dat het drinken van water voor een maaltijd helpt bij het afvallen. Je hebt een voller gevoel en daardoor minder trek. Ook is bewezen dat een citroen veel vitamine C bevat. Mijn advies zou zijn, drink niet alleen het sap maar eet de hele vrucht, dan gebruik je ook de vezels. Dit is weer goed voor de darmflora. Een citroen is absuluut geen DETOXER, je lichaam is zo gemaakt dat dit het natuurlijke detoxproces uitvoert zonder hulpmiddelen. Jouw eigen lever heeft de functie van DETOXER, hoe mooi is dat?

Geniet je van jouw glaasje citroenwater in de ochtend, (ik kan me het bijna niet voorstellen maar het kan!) dan moet je dat vooral blijven doen. Het is wellicht een leuke variatie of aanvulling op je glaasje water of fris. Onthoud wel dat het zuur van je citroen schade aanricht aan je tanden (voornamelijk je glazuur)

Verder zou ik je mee willen geven dat als je graag gewicht wil verliezen, je beter hulp in kan schakelen en samen met jouw coach weloverwogen aan de slag gaat. Dit geeft op lange termijn het beste resultaat. Je leert een ander eetpatroon wat levenslang toe te passen is.

Ik help je heel graag  met een gezondere levenswijze (met of zonder citroen!)

liefs, Inge

eatsmilerelax.nl